• VTEM Image Show

  Vi kan hjælpe jer med.:

  Vi klarer alle problemer med IT-systemer. Alt fra opgraderinger til nyanskaffelse. Vi har fornuftige priser og yder rådgivning og vejledning både før, under og efter købet
 • VTEM Image Show

  Wich-IT.dk - din IT-konsulent

  Vores motto er "ingen opgave er for lille og ingen opgave er for stor". Samtidig kører vi med en "No Cure - No Pay løsning". Det betyder for dig at hvis ikke vi kan ordne jeres problem, så koster det heller ikke noget.
 • VTEM Image Show

  Brug jeres IT-system effektivt

  Udnytter I jeres IT-systemers potientiale ?. Wich-IT.dk kan hjælpe jer med at få mest muligt ud af jeres investeringer i IT. Wich-IT kan ligeledes afholde kursus i brug af IT-Systemer og programmel

Bliver din computer varm er din køler sikker til stoppet

Torsdag, 08 november 2012 01:34 Skrevet af 
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Bliver din PC varm og lukker ned ?

Mange mennesker oplever at deres PC bliver utrolig varm og pludselig fryser og lukker ned. Dette skyldes sikkert at køleren er tilstoppet med støv og derfor ikke kan komme af med varmen som processor og grafikkortet udvikler når det bruges. I BIOS (Basic Input and Output System) defineres hvor mange grader en computer må blive for denne sikkerhedsforanstalltning træder i kraft, Oftest er den forud indstillet til maks at må blive 91 grader, for computeren automatisk lukker ned. Dette er for at beskytte computeren mod at blive så varm at den "brænder" helt sammen.

Det er meget forskelligt fra producent til producent hvordan en bærbare er skruet sammen, og nogle gange kunne man godt ønske sig at de alle gjorde det ens. For at komme til at rense ens køler for støv skal man i nogle tilfælde skille computeren mere eller mindre total fra hinanden. Det er vigtigt at huske på at hvis man begynder at skille sin computer ad ryger garantien, og man er derfor selv skyld i eventuelle fejl.

Jeg vil her vise jer hvordan det kan lade sig gøre, men må på det kraftigste tilråde at man ikke piller ved noget man ikke har forstand på.
I dette tilfælde er den en ACER computer som har problemer med at blive meget varm. 1. og fremmest skal alle ledninger pilles ud og computeren skal slukkes helt, Herefter vendes computerne på hovedet.

 varm-computer1

Så skal alle skruer som holder dækslet skrues ud og dækslet kan pilles af. ( Igen der er stor forskel på hvordan en computer ser ud underneden. Nogle computere er desværre ikke samlet som denne ACER og man skal derfor have skilt alt andet af også og bundkortet skal tages ud inden man kommer ind til køleren. Dette vil jeg råde jer til at lade en fagmand ordne, da der er alt for stor risiko for at man ødelægger noget eller ikke kan huske hvordan den skal samles igen. Der er i snit 36 skrue hvor nogle er forskellige, og en del forskellige ledninger og kabler) På denne Acer er det heldigvis kun 6 skruer der skal skrues løs inden man kommer ind til det vigtige.

varm-computer2

Køleren sidder så her fast med yderligere 3 skruer og et lille kabel som giver strøm til køleren.

varm-computer3

På billedet ovenover kan du se alt det støv som computeren har samlet i den tid den har kørt. Der ligger en hel måtte af støv som gør at den ikke kan komme af med den varme luft som resten af computeren producerer.

varm-computer4

Ovenover ser du her et billede af det støv som denne Acer indeholdte. Efter udrensningen af dette kunne computeren igen køre uden at blive varm.
Det er samtidig meget vigtigt at lære sine børn (og i nogle tilfælde voksne) at man IKKE må sætte computeren i et tæppe eller en dyne, da dette ofte kommer til at spærre for udluftningskanalerne på en computer og den derfor ikke kan komme af med varmen. I følge dansk statistik er det i ca hvert 30. tilfælde af brand en computer som bliver overophedet fordi at den er sat i et tæppe eller en dyne der er skyldig.

Har I problemer med jeres computer bliver varm kan Wich-IT også hjælpe jer. Kontakt os på 3158 1558 eller pr mail Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Læst 14273 gange Senest ændret Torsdag, 08 november 2012 01:45
Thomas Wichmann

Jeg er en kreativ ung mand, med stor interesse indenfor IT generelt. Webdesign og SEO er de to områder der mest fanger min interesse, og forsøger at få mig selv opdateret med den seneste viden indenfor områderne dagligt. 
Til dagligt driver jeg min virksomhed Wich-IT.dk, hvor jeg servicerer private og små og mellemstore erhvervsdrivende med alt fra reparationer af IT-systemer til opgraderinger og indkøb af nye.

Ved siden af Wich-IT.dk driver jeg også SEO-Shoppen hvor jeg tilbyder alt fra unikke hjemmesider og søgemaskineoptimering til online markedsføring, facebook fansider og annoncer.

Hjemmeside: www.wich-it.dk

Skriv en kommentar